Prva fotografija
Druga fotografija
Treća fotografija
Četvrta fotografija

Sve novosti

6.8.2018.
Boškarin kup 2018.

Boškarin kup 2018.

Sedmu godinu za redom organizira se natjecanje spasioca u kojem oni najbolji demonstriraju svoju spretnost i brzinu. Plivačke i trkačke discipline najbolje prikazuju fizičku spremnost spasioca koji svakodnevno na svojim radnim mjestima moraju biti spremni na brzu reakciju. Natjecanje se održalo kroz dva dana i to 31. srpnja održan je prvi dio na pulskim Valkanama. Tu su pokazali svoju spretnost na vodi, a drugoga dana natjecanja na Bijeci u Medulinu održana je disciplina osvajanja zastavica. Prvoga dana na natjecanju je sudjelovalo 36, a drugoga dana 27 spasioca. Istarski Spasilački klub Boškarini djeluje u sastavu Društva Crvenog križa Istarske županije. Cilj ovakvog druženja je uspostaviti kvalitetnu suradnju između spasioca, provjera njihove psiho-fizičke izdržljivosti, timski rad, ali naravno i potaknuti druženje i zajedničke aktivnosti i nakon završetka ljetne sezone. 

Galerija

Više..

6.8.2018.
Crveni križ i Bina-Istra zajedno pomažu turistima

Crveni križ i Bina-Istra zajedno pomažu turistima

U naredna tri vikenda više od pola milijuna ljudi proći će Istarskim ipsilonom, stoga su se djelatnici Bina-Istre u suradnji s Crvenim križem Istarske županije pripremili  zajedničkim snagama kako bi našim turistima učinili izlazak iz zemlje što manje stresnim. Na Odmorištu Buje, naredna tri vikenda, volonteri Crvenog križa imat će dva šatora  u kojima će biti dostupni ležajevi, osvježenje te nužna medicinska oprema. Također djelatnici Bina-Istre osigurali su vozilo quad kojim su naši volonteri obilazili kolone i mogli na taj način u slučaju potrebe brže intervenirati. Ovog vikenda gosti su bili vidno pozitivno izneneđeni ovom akcijo te su iznosili samo riječi pohvale. Još jednom se želimo zahvaliti direktoru Bina-Istre gospodinu Santalezi i njegovim djelatnica na ovoj hvalevrijednoj suradnji koja zasigurno podiže sliku turizma u Istri.

Galerija

Više..


25.7.2018.
Hitan apel darivateljima krvi

Hitan apel darivateljima krvi

Dragi naši darivatelji!

Ukoliko ste u mogućnosti , a boravite na području Istarske županije, podignut je HITAN APEL DARIVATELJIMA krvnih grupa A+ i 0+. 

Krv je moguće dati u četvrtak, 26.7. na ODJELU ZA TRANSFUZIOLOGIJU OB PULA(MORNARIČKA BOLNICA) u vremenu od 9 do 17 sati(pauza  od 14 do 14 30).

U petak  27. 7. u SREDNJOJ ŠKOLI BUZET od 8 do 12 sati.

U utorak 31.7. u GDCK Labin (Katuri 17) od 9 do 13 sati te od 14 do 17 sati.

Više..


12.6.2018.
Održana akcija darivanja krvi u tvrtki Infobip

Održana akcija darivanja krvi u tvrtki Infobip

Jučer je u prostorijama telekomunikacijske IT tvrtke održana prva promotivna akcija darivanja krvi u organizaciji Društva Crvenog križa Istarske županije. Akcija je organizirala  s ciljem poticanja davalašta u privatnom sektoru. Budući da nam se iz dana u dan povećavaju potrebe za krvlju posebno sada u periodu ljetne sezone ovo je jedan od pozitivnih primjera uključivanja privatnih tvrtki u davalašto. Društvo Crvenog križa Istarske županije zahvaljuje se tvrtki Infobip na suradnji i mogućnosti što su dozvolili da se akcija odvija u njihovim prostorima. Zainteresiranost za akciju je bila velika i pohvalno je da je 17 darivatelja dalo krv po prvi put. Budući da je sve sprovedeno u pozitivnom ozračju nadamo se nastavku suradnje i ovim putem Društvo Crvenog križa Istarske županije čestita svim darivateljima Svjetski dan darivatelja krvi koji se obilježava u četvrtak, 14. lipnja.

 

Galerija

Više..

11.6.2018.
Sastanak instruktora interventnih timova

Sastanak instruktora interventnih timova

Vikend od 08. do 10. 06. u Novome Vinodolskom održao se radni sastanak  instruktora odjela Priprema i odgovor na krizne situacije .  Na sastanku su sudjelovali instruktori iz gradskih i županijskih društava iz pojedinih dijelova Hrvatske pa tako i Društva Crvenog križa Istarske županije. Prvog dana sastanka raspravljalo se o Smjernicama o ustroju, zadaćama i obuci operativnih snaga Hrvatskog Crvenog križa. Drugoga dana sastanak je bio u tonu Interventnih timova te se raspravljalo o kompetencijama pripadnika osnovnih jedinica Interventnog tima, programu edukacije, razrađivale su se cjeline od kojih bi se trebao sastojati budući edukacijski plan i program . Sastanak je završen prijedlogom plana edukacije  razrađenog po sektorima: služba traženja, psihosocijalna pomoć, voda i sanitacije, logistika, smještaj i radiokomunikacija.

Više..

11.6.2018.
Održan seminar Kluba mladih u Novom Vinodolskom

Održan seminar Kluba mladih u Novom Vinodolskom

U Novom Vinodolskom od 8. lipnja do 10. lipnja održan je u organizaciji DCKIŽ Klub mladih Istarske županije. U radu Kluba  sudjelovali su učenici završnih razreda osnovne i srednje škole s područja cijele županije, ukupno njih 38 zajedno sa svojim voditeljima. Tijekom tri dana glavna tema bila je „Volonterizam“. Uz tu temu imali su poučne radionice o Trgovanju ljudima, Humanim vrednotama, volonteri i djelatnici DCKIŽ te oni iz gradskih društava učili su ih kako raditi ozljede, a djelatnici DCKIŽ prikazali su im aktivnosti koje provodi DCKIŽ u sklopu Spasilačke službe te kako je organiziran naš Interventni tim i kako se DCKIŽ priprema za moguće nesreće i katastrofe većih razmjera. U večernjim satima održane su igre upoznavanja i razna  druženja. Kamp je prošao u radnom i veselom ozračju. 

Galerija

Više..

5.6.2018.
Trening pročišćavanja vode

Trening pročišćavanja vode


U periodu od 31.05. do 03.06.2018. godine u organizaciji Austrijskog Crvenog križa održan je WatSan trening , Steyr Austrija. Na treningu su sudjelovali Valentina Ostojić, Igor Ostojić i Sanja Faraguna koji su educirani  za rad na pročišćivačima za vodu.  U sklopu treninga  radilo se na pročišćivaču za vodu TWA 10, Mass sanitation modulu T11, mikro biologiji i bakteriološkoj analizi vode putem Del Aqua opreme, te opremi za distribuciju vode.  Paralelno s održavanjem treninga na kojem je sudjelovalo 40 sudionika iz Austrije , Njemačke i Hrvatske održavao se  kamp za mlade i regionalno natjecanje prve pomoći za oko 600 djece .  Rad WatSan sudionika i mladih u kampu ispreplitao se na način da su djeca bila uključena u pojedine dijelove  treninga i imala su mogućnost naučiti proces pročišćavanja vode .

Galerija

Više..

24.5.2018.
Održana  terenska vježba "Adriatic 2018."

Održana terenska vježba "Adriatic 2018."

U Splitu se održava terenska vježba „Adriatic 2018.“ na kojoj sudjeluju i predstavnici Hrvatskog Crvenog križa predvođeni izvršnim predsjednikom Robertom Marktom. Vježba se održava u sklopu međunarodnog  projekta “Full Scale Civil Protection Exercise – ADRIATIC 2018” od 21. do 25. svibnja u akvatoriju Kaštelanskog zaljeva.

Vježbu je organizirala Državna uprava za zaštitu i spašavanje u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Upravom za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije, Ministarstvom unutarnjih poslova – Upravom za izvanredne situacije Republike Crne Gore. Scenarij vježbe predviđa sudar dvaju trajekata zbog loših vremenskih uvjeta, s neposrednim posljedicama požara i pomorskog zagađenja. Zbog nedostatka vlastitih kapaciteta, scenarij predviđa i aktivaciju međunarodne pomoći i specijaliziranih timova za gašenje požara, kao i timova za čišćenje  onečišćenja mora i obale, putem Centra za koordinaciju hitnih intervencija.

Timovi HCK sudjeluju u akciji spašavanja putnika s broda, osiguravaju pomoć svim sudionicima vježbe, pružaju psihosocijalnu podršku stradalima, a Služba traženja pomaže u spajanju razdvojenih obitelji. Vježba je dio projekta Europske unije te je cilj vježbe povećanje pripravnosti civilne zaštite te poboljšanje odgovora na incidente na moru uz pomoć Mehanizma Unije za civilnu zaštitu. Na vježbi su prisustvovali djelatnik Sebastijan Labinjan te volonter Vedran Ujčić članovi Specijalističkog tima za spašavanje na vodi DCKIŽ.

Preuzeto sa stranica HCK.

Galerija

Više..

Kalendar događanja

Kolovoz
4 5
6 7 8 10 11 12
14 15 17 18 19
20 21 22 25 26
27 28 31

Županijski interventni tim

Ulaz za korisnike

Linkovi


Društvo Crvenog križa Istarske županije

Podaci o udruzi

Registarski broj: 18000059
RNO broj : 0010251
NKO broj : 8899
Rješenjem Ureda državne uprave u IŽ Klasa: UP/ I -550 – 01/16-01/16, Urbroj: 2163 – 05 – 03-16-12 udruzi je odobreno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći sukladno čl. 2 Zakona o humanitarnoj pomoći(NN 102/15)

Kontakt podaci

Telefon: 052/ 624 – 579
Ravnateljica : 091 595 9716
Služba spašavanja života na vodi : 091 518 9337
Administracija : 091 624 5798
091 624 5796
Računovodstvo : 091 624 5799
e- mail: hck.istra@gmail.com
Facebook stranica: Crveni križ Istra

Adresa

Društvo Crvenog križa Istarske županije
Narodnog doma 2
52000 Pazin

Poslovni podaci

OIB: 29929049747
MB: 1014242
Žiro - račun: HR5224070001158018679 (OTP banka d.d.)